Blog

De 10 mooiste plekken in Zuid Frankrijk

Oh, la France.. Het zonnige Zuid-Frankrijk kent ontzettend veel prachtige plekken. Bij het boeken van een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk is het soms moeilijk kiezen: waar vindt u de fijnste stranden en en welke steden mag u vanwege hun schoonheid of bijzondere historie absoluut niet overslaan? Wij tippen onze tien favorieten in Zuid-Frankrijk!

Lees meer

Vakantiehuis Provence de mooiste vakantiehuizen

Nu de laatste zomerse dagen zich aandienen in Nederland en we ons voorbereiden op de koudere herfstdagen, denken we terug aan die heerlijke zomer. Een goed boek lezen op een strandbedje, barbecueën met vrienden, een wijntje drinken op het terras; de zomer is het favoriete seizoen van velen. Gelukkig hoeft aan die mooie zomer geen einde te komen. In Zuid-Frankrijk kunt u nog lang nazomeren en genieten van mooie dagen in en om uw vakantievilla.

Lees meer

10 mooiste vakantiehuizen zuid frankrijk met zwembad

In de zomer mag je genieten van de zon, de zee, het strand en als je nog meer luxe wilt: het zwembad. Het kan in Zuid-Frankrijk best warm worden en dan is het genieten om af te koelen in een heerlijk zwembad gevuld met verfrissend water. Wellicht ben jij op zoek naar een mooi vakantiehuis voor deze zomer samen met je vrienden, familie en/of collega’s, in dat geval is dit artikel perfect voor jou. De tien mooiste vakantiehuizen met zwembad worden op een rij gezet, zo kan jij alvast uitkijken naar een fantastische zomer. 

Lees meer

Vakantiehuis Zuid Frankrijk voor groepen 

Het zuiden van Frankrijk is een uniek gebied om heerlijk met een groep op vakantie te gaan. Naast zon, zee en strand biedt Zuid-Frankrijk idyllische plaatsen zoals Nice, St-Tropez, Monaco, Cannes en Marseille.  De Côte d'Azur is een traditioneel vakantiegebied en wordt niet voor niets door haar schoonheid jaarlijks bezocht door vele beroemdheden. Ook voor jouw vakantie is het perfecte vakantiehuis Zuid Frankrijk te vinden en in deze blog worden diverse voorbeelden gegeven die jij samen met je vrienden of familie kan huren. 

Lees meer

Lees meer

Genieten van de Franse keuken tijdens uw verblijf in Zuid-Frankrijk

Voor de meeste mensen is Zuid-Frankrijk niet alleen een geliefde vakantiebestemming dankzij het zonnige klimaat, maar ook vanwege de heerlijke Franse keuken. Als u een vakantievilla bij ons boekt, zit er altijd een moderne keuken in die van alle gemakken is voorzien. Tegelijkertijd weten we: koken is tijdens de vakantie iets wat alleen de fervente thuiskoks doen, want er zijn zoveel makkelijkere (en smakelijke) opties waarvoor u zichzelf niet hoeft uit te sloven in de keuken. We delen onze tips om van de Franse keuken te genieten tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Olijven, het symbool van de Provence

Wanneer je een Provençaalse markt bezoekt kom je ze geheid tegen, olijven. De kramen liggen vol met deze glanzende vruchten. Groen, zwart, ongemarineerd en gemarineerd. De olijf is onlosmakelijk verbonden met de Provence en zijn regionale keuken. Denk bijvoorbeeld aan tapenade, in de salade of fijngesneden bij vis of vlees. Daarnaast wordt menig voedingsmiddel in olijfolie gebakken.

Lees meer

De kerst vieren in Saint Tropez

Zeg je Saint Tropez, dan zeg je zon, strand, boten kijken, flaneren, lekker eten en eventueel beroemdheden spotten. Dat is dan vooral in de zomer. Maar Saint Tropez is ook in de winter de moeite waard en dan vooral tijdens de feestdagen. Want vanaf 5 december is er van alles te doen in dit leuke pittoreske dorpje, wat met name in de zomer erg druk is, maar in de winter lekker rustig.

Lees meer

Menton, stad van de citroen

Menton, een stad aan de Middellandse zee op de grens van de Franse Côte d'Azur en de Italiaanse bloemenrivièra. Omdat daar een microklimaat heerst groeien er citroenbomen. Ze bloeien het hele jaar door en in de winter, voorjaar en zomer wordt er geoogst. De Arabieren brachten deze boom naar Europa en nu komen er jaarlijks zo'n 200 tot 300 ton Menton-citroenen op de markt. Menig Franse topkok laat zijn citroenen uit dit kustplaatsje komen om er vervolgens de heerlijkste gerechten mee te maken zoals een Tarte au citron.

Lees meer

Villa Ephrussi de Rothschild, Saint Jean Cap Ferrat

De Côte d’Azur, ook wel de Franse Rivièra genoemd, is al jaren een toevluchtsoord voor de rijken der aarde. Koningen, prinsen, popsterren, acteurs en andere artiesten strijken er graag neer. De Côte d’Azur dankt zijn naam aan ene Stéphen Liégeard (1830-1925). Hij bedacht deze naam als Frans alternatief voor de benaming Riviera, zoals de Italianen en de Engelse toeristen de Middellandse Zeekust in die tijd noemde. In die tijd werden er vele prachtig villa’s en zelfs paleizen gebouwd aan de Middellandse Zee kustlijn van Frankrijk.

Lees meer