0

Vakantiehuizen Cotignac

Vakantiehuis Cotignac

Het mooie en charmante dorpje Cotignac in de regio Var vergeet u niet snel als u er geweest bent. Hoewel het dorp niet heel bekend is onder toeristen, staat ook wel bekend als bedevaartsoord. Het ligt tegen een indrukwekkende rotswand (falaise) van maar liefst 80 meter hoog en 400 meter breed. In de grotten zijn rotswoningen gebouwd en veel van deze woningen worden nog altijd bewoond. Deze bijzondere woningen kunt u bezoeken wat vooral met kinderen een spannend uitje is. Smalle trappetjes tegen de rotsen voeren u steeds hoger tot u de top bereikt. Daar heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en terracotta daken van de huisjes in het dorp. Ook ziet u de herkenbare oude wachttorens, ‘Les Tours Sarrasines’, die vroeger dienden als uitkijkpunt voor wachters.

Ons unieke aanbod van luxe vakantiehuizen in Cotignac

Heerlijke olijfolie

Vroeger stond Cotignac bekend vanwege de heerlijke olijfolie die er geproduceerd werd, nu maken de inwoners er vooral wijnen en leven ze van het toerisme. Van de 14 olijfoliepersen die het dorp ooit telde, is er nu nog eentje over. Deze gerestaureerde olijfoliepers is nog in gebruik en produceert een zuivere, smakelijke olijfolie. Ook op andere plekken in het dorp is de rijke olijfoliegeschiedenis terug te zien. Onder een eeuwenoude plataan vindt u het oude dorpscentrum met prachtige oude fonteinen en veel groen. Er is altijd wel een schaduwrijk plekje te vinden om even aan de warme zon te ontsnappen en een verkoelend wijntje te drinken. U vindt hier ook veel restaurants waar u heerlijk kunt eten. Cotignac mag dan klein zijn, het telt verrassend veel goede restaurants. De dorst lest u met een wijnproeverij bij wijnbar Nestuby of bier van de lokale bierbrouwerij Bière la Tuf. Op het dorpsplein is ook een wekelijkse markt waar lokale ondernemers hun biologische waar verkopen. In de straten rond het dorpsplein vindt u de onvervalste Franse bakkertjes en speciaalzaakjes waar u allerlei lekkernijen haalt om mee te nemen naar uw vakantiehuis Cotignac. Niet alleen de rotswand maakt een onuitwisbare indruk, ook de nabijgelegen watervallen zijn schitterend. Bezoek bijvoorbeeld vanuit uw villa Cotignac de watervallen van sillans-la-Cascada met haar turquoise water of rijd iets verder naar het prachtige Gorges du Verdon. Cotignac is met haar bijzondere rotspartijen, natuur en pittoreske straatjes een verademing voor de liefhebber van het authentieke Frankrijk.

Uitgelichte vakantiehuizen

Wellicht ben jij op zoek naar een mooi vakantiehuis voor deze zomer samen met je vrienden, familie en/of collega’s. De mooiste vakantiehuizen met zwembad worden op een rij gezet, zo kan jij alvast uitkijken naar een fantastische zomer.