5x geweldige steden voor een Franse stedentrip

De wintertijd gaat in, de temperaturen dalen en langzaam komen de donkere maanden dichterbij.. Geen nood, plan een heerlijke stedentrip naar prachtige steden in Zuid-Frankrijk om de wintermaanden door te komen. Dan weet u in elk geval zeker dat de winterdip u dit jaar overslaat. Kijkt u met ons mee naar de leukste steden voor een stedentrip in Zuid-Frankrijk

1. Avignon

Deze stad staat bekend als het Rome van Zuid-Frankrijk. En daar is niets aan gelogen. Overal in de stad vindt u prachtige en bijzondere gebouwen die eeuwen geleden gebouwd zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Pausenpaleis, ofwel ‘Palais des Papes’, het grootste gotische bouwwerk van Frankrijk. Of ontdek uw culinaire kunsten tijdens een kookworkshop in het beroemde Hotel Mirande. Daarna geniet u van een Frans wijntje op één van de vele sfeervolle pleinen in de stad. Cultuur, historie én lekker eten: Avignon is een stad waar u graag nog eens terugkomt.

2. Aix-en-Provence

Laat u niet misleiden door de wetenschap dat er in Aix-en-Provence een grote universiteit gevestigd is, want deze stad heeft de charme van een Provençaals dorp. De stad heeft sfeervolle straten en pleinen (zoals het fotogenieke Place d’Albertas) en is dan ook een typisch Franse verschijning. Voor cultuurliefhebbers mag een bezoek aan de kathedraal van Saint-Saveur niet ontbreken. Of koop de lekkerste Franse ingrediënten op de authentieke markten en zet in uw luxe vakantievilla een heerlijke maaltijd op tafel.

3. Nice

Cultuurstad Nice mag in dit rijtje niet ontbreken. Deze stad kunt u zowel in het voorjaar als in de wintermaanden goed bezoeken, vanwege het milde klimaat en de vele activiteiten in de stad. In de zomer maakt u een lange wandeling langs de uitgerekte zandstranden en bezoekt u het oude deel van de stad, Vieux-Nice. In de winter bezoekt u in Nice de mooiste kerstmarkten of struint u door de stad op zoek naar antiek en brocante.

4. Lourmarin

Dit dorp in Zuid-Frankrijk staat bekend als één van de mooiste dorpen in de Provence. Het ligt aan de voet van het bekende Luberon-massief. Als u van geschiedenis houdt, mag een bezoek aan dit dorp niet ontbreken tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk. Al voor de prehistorie werd dit plaatsje bewoond, de archeologische opgravingen zijn daar het bewijs van. De huizen in het dorp staan dicht op elkaar en de dorpscentrum is een wirwar van smalle, sfeervolle straatjes. Bovendien is een bezoek aan Lourmarin goed te combineren met een trip naar andere steden en dorpen in de Provence.

5. Grasse

Oh l’amour.. Als u iets te vieren hebt met een dierbare of er gewoon even samen tussenuit wilt, is Grasse een prima bestemming. De stad staat vooral bekend om de parfumhuizen die ervoor zorgen dat wij overal ter wereld de heerlijkste parfum kunnen kopen. Maar Grasse is ook de stad met prachtige bloemenvelden waar de geur van rozen in de straten hangt. Als u geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van de stad, kunt u een bezoek brengen aan het plaatselijke museum of de 12e-eeuwse kathedraal Notre-Dame-du-Puy gratis bezichtigen. Door alle gezellige pleintjes, klassieke Franse huisjes en verborgen steegjes is Grasse een heerlijke plek om rond te dwalen.

Er is genoeg te zien en te doen in deze prachtige steden in Zuid-Frankrijk, dus plan uw eerstvolgende bezoek en u heeft de hele winter iets om naar uit te kijken. Bon voyage!