0

De gastvrije en culturele badplaats Antibes

Aan de Boulevard Edouard- Baudion zit het Hotel Belles Rives, ooit de woning van Scott en Zelda Fitzgerald. In 1929 werd de villa een hotel en ontving het beroemde gasten als Josephine Baker en Picasso. Je kunt er heerlijk genieten van een creatieve maaltijd en het heeft een eigen strand.

Cultuur

Dat de stad Antibes cultuur omarmt, bewijst het feit dat er al dik vijftig jaar het grootse en bekende jazzfestival Jazz à Juan plaatsvindt. Ook herbergt het een museum van een zeer beroemde kunstenaar, namelijk Picasso, het Musée Picasso aan de Rue des Cordiers 4 . De vele leuke winkeltjes, galeries zoals Galerie Réminiscene en de vele restaurants maken het geheel af. In Le Figuier de Saint-Esprit kan je terecht voor een overheerlijke lunch die regelmatig wisselt en serveert Restaurant de Bacon uitsluitend vis van plaatselijke vangst, bij Restaurant de Bacon kan je onder andere voortreffelijk Boullabaisse eten.

Brocante

Ben je op zoek naar dat ene stukje brocante, dan moet je op zowel donderdag als zaterdag in Antibes zijn. Op Place Audiberti en Place Nationale zijn beide dagen grote brocantemarkten. Ben je moe geworden van het slenteren, maar voldaan omdat je dat ene stukje brocante gevonden hebt, dan kan je heerlijk luieren op de prachtige stranden van Antibes, onder anderen op Plage de la Garoupe. Je dagelijkse verse groenten en fruit, vis, vlees en stokbrood kan je inslaan op de Marché Provençcal Couvert op de Cours Masséna. Houdt je van operaklanken, dan is er het operafestival Musique au coeur in Villa Eilenroc.

Antibes is een eeuwenoude stad met een rijke geschiedenis, waar je je vandaag de dag heel goed kunt vermaken op zowel cultureel als gastronomisch gebied. Waar je heerlijk kunt winkelen en vervolgens kan uitrusten op één van de vele mooie stranden.

 

Wil je meer info over deze prachtige stad aan de Middelandse zee kijk dan op www.antibesjuanlespins.com

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 976 reviews.

9,3