0

De kerst vieren in Saint Tropez

Zeg je Saint Tropez, dan zeg je zon, strand, boten kijken, flaneren, lekker eten en eventueel beroemdheden spotten. Dat is dan vooral in de zomer. Maar Saint Tropez is ook in de winter de moeite waard en dan vooral tijdens de feestdagen. Want vanaf 5 december is er van alles te doen in dit leuke pittoreske dorpje, wat met name in de zomer erg druk is, maar in de winter lekker rustig.

Programma Saint Tropez tijdens de kerstdagen

Natuurlijk zijn niet alle restaurants, winkel en cafés open, maar juist rond die feestdagen openen deze gelegenheden graag hun deuren en heerst er een gezellige drukte. De dagen naar de kerst toe is er van alles te doen in Saint Tropez.

Zo is er een wedstrijd onder de winkeliers met de mooiste etalage en is er vanaf 20 december 3 dagen lang een Salon du Chocolat et des Gourmandises. Van 10.00 tot 20.00 uur kan je genieten van overheerlijke zoetigheden en is er een tentoonstelling van de mooiste chocolade-'werken' in het Salle Jean-Despas.

Van 24 tot 31 december is er prachtige verlichting en projecties van grafische afbeeldingen op de huizen aan de Quai Suffren in de oude haven van Saint Tropez. In combinatie met muziek is dit spektakel elke avond te zien van 18.00 uur tot 19.00 uur.

De kerstman komt op 24 december op een zeer spectaculaire manier aan in Saint Tropez, namelijk per boot met vuurwerk en al. Deze aankomst is ook in de oude haven aan de Quai Suffren.

Wanneer je zin hebt om tussen brocante en antiek te snuffelen, is er van 27 december tot 4 januari een antiek-'beurs'. In Salle Jean-Despas kan je van 10.00 tot 19.30 uur gratis naar binnen en misschien vind je daar wel een prachtige mooi stukje brocante.

Je ziet dat je rond de kerstdagen je goed kan vermaken in Saint Tropez. Naast deze bezigheden zijn er ook natuurlijk nog de restaurants die open zijn en waar je overheerlijke maaltijden kunt nuttigen. Le Club 55 is een van de bekendste strandclubs en dankt zijn naam aan het oprichtingsjaar 1955. Eigenlijk is Le Club 55 de hele winter dicht, maar gaat speciaal voor de kerst 1 dag open, namelijk op 18 december. Ze serveren dan een speciaal kerstmenu.

 

Conclusie: Saint Tropez is ook heel erg leuk om in de winter te bezoeken en wanneer dan ook nog eens de zon lekker schijnt en de temperatuur aangenaam is, kan het verblijf in het Franse zuiden niet meer stuk.

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 976 reviews.

9,3