Geniet van natuur en Franse keuken in Cabris

Bekende Franse steden als Cannes, Nice en Saint Tropez kent u natuurlijk vanwege de filmsterren, langgerekte boulevards en prachtige havens. Maar wist u dat er in de omliggende dorpen ook genoeg te doen is? Één van onze favorieten in Zuid-Frankrijk is het Provençaalse dorp Cabris, vlakbij parfumstad Grasse. Hoewel het dorp met haar 1500 inwoners niet groot is, is er in dit gezellige Franse dorp genoeg te doen.

 

Gezellig Provençaals dorp

Cabris is een typisch Frans en Provençaals dorp. Er heerst een gezellige, dorpse sfeer en het dorp kent verschillende leuke terrasjes waar u kunt genieten van een Frans wijntje met bijbehorende Franse kaasjes. Als u benieuwd bent naar het uitzicht, is het de moeite waard om naar de hoger gelegen delen van het dorp te lopen. Cabris ligt aan de rand van Plans de Provence en kijkt dan ook uit over het hele gebied rond Grasse. Aan de andere kant is er uitzicht op zee die zo’n 20 kilometer verderop ligt.

Ideale ligging

Dankzij de ligging is Cabris een heel geschikte vakantiebestemming voor wie zowel de drukte als de rust zoekt. Grasse, de stad die bekendstaat om de heerlijk geurende parfums en rozenvelden, ligt op ongeveer 6 kilometer afstand. Voor de avonturiers met auto zijn Tanneron en Cannes ook goed aan te rijden vanuit Cabris. En wie liever ontspant in de luxe vakantievilla of het dorp verkent, is Cabris een heerlijke plek om van een vakantie te genieten.

 

Geniet van de Franse keuken

De Fransen vieren ieder moment van de dag met heerlijk eten. Als toerist kunt u natuurlijk niet achterblijven: de Franse keuken is verfijnd en het proberen meer dan waard. In Cabris vindt u een aantal goede en betaalbare restaurants, zoals Le Paradisio, Auberge de la Chevre d’Or en l’Atelier. Hoewel u in uw luxe vakantievilla een prima keuken vindt om zelf heerlijke gerechten klaar te maken, maakt een bezoekje aan een goed Frans restaurant uw vakantie pas echt compleet. Laat u vooral adviseren over de juiste wijnen bij uw gerechten, want daar weten de Fransen alles van.

Rijke historie en prachtige natuur

Rondom Cabris kunt u verschillende prachtige wandeltochten maken die u door de mooiste natuur in de omgeving leiden. De duur en de moeilijkheidsgraad van deze wandelingen varieert, dus of u nu regelmatig wandelt of een kort tochtje wil proberen; in Cabris kan het allebei. Dat is niet verwonderlijk, want Cabris ligt in het regionale natuurpark Préalpes d’Azur. Hier vindt u grotten die u kunt bezoeken en meer dan tweeduizend soorten planten. Voor natuurliefhebbers is een wandeling door een deel van dit park dan ook een geweldige ervaring.

Als u het leuk vindt om meer te weten te komen over de historie van Zuid-Frankrijk, kunt u een bezoek brengen aan de St. Roch kerk in Cabris. Deze kerk stamt uit de zeventiende eeuw en ligt bovenin het dorp. Bijzonder aan deze kerk is dat achter het altaar een kopie van een schilderij van Murillo hangt. Ook kunt u een oude kasteelruïne van Chateau Lobavov bewonderen, waar alleen nog een ringmuur en een terras van over zijn. Vanaf dit terras heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving.

Zoals u ziet heeft Carbis u meer te bieden dan u wellicht op het eerste gezicht zou denken. Verblijft u graag in Grasse? Ook dan is een bezoek aan Cabris de moeite waard. Vacances Provence biedt diverse luxe vakantievilla’s aan in Cabris en Grasse zodat uw vakantie in Zuid-Frankrijk een onvergetelijke ervaring wordt.