0

Overwinteren in Zuid-Frankrijk: Menton, Porquerolles, Brignoles

Nu de winter in Nederland duidelijk voelbaar is en de temperaturen dalen, is het heerlijk om weg te dromen bij zonnige vakantiefoto’s en prachtige reisprogramma’s op televisie. Wat u ook kunt doen, is de zomer dichterbij halen. Plan bijvoorbeeld alvast uw vakantie voor dit jaar of boek een reis om te overwinteren in het buitenland. Zuid-Frankrijk kent enkele mooie plaatsen waar dit goed kan. Het zuiden van het land heeft een meditteraans klimaat, wat betekent dat de zomers warm en de winters mild zijn. Hoewel de wintermaanden wel lage temperaturen kennen, komt het voor dat u buiten in de zon kunt zitten in de tuin van uw vakantievilla. En dat terwijl u er zo bent met de auto of het vliegtuig. Dit maakt van Zuid-Frankrijk een geschikte bestemming om te overwinteren.

 

Menton

Deze stad ligt in het departement Aples-Maritimes en is bijzonder omdat het aan de Italiaanse grens ligt. Aan de andere kant van de grens bevindt zich de Italiaanse bloemenrivièra. Menton ligt aan de Middellandse Zee en vanaf de hoger gelegen gedeeltes van de stad heeft u dan ook een prachtig uitzicht over het helderblauwe water. Leuk weetje: in de volksmond heet Menton ook wel de parel van Frankrijk. De stad staat bekend om de citroenen, omdat alleen in dit gebied citroenbomen vruchten dragen. In februari vindt hier het citroenfeest ofwel fête du citron plaats.

 

Dit is een traditioneel festival waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen. Tijdens het festival is er een parade met citroenwagens en praalwagens. Ook zijn er door de hele stad citroenkunstwerken van soms wel meer dan tien meter hoog. De belangrijkste bezienswaardigheden in Menton zijn de basiliek die uit 1640 stamt en een karakteristiek steegje met winkels dat uitloopt op de zee, la rue piétonne et les marchés. Genoeg van de stad gezien? Dan kunt u altijd een bezoek brengen aan dichtbij gelegen steden, zoals Nice, Monaco of Cannes.

Îles d’Hyères

Heeft u weleens een vakantie doorgebracht op een eilandje in de Middellandse Zee? Het kan in Zuid-Frankrijk. Breng een bezoek aan de Îles d’Hyères. Deze drie eilanden hebben een aangenaam klimaat en in januari is het er zelfs warm te noemen met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. Het grootste eiland van de drie, Porquerolles, is vooral de moeite waard voor natuurliefhebbers, want u kunt er goed wandelen. Ook zijn er bijzondere planten te zien die alleen op dat eiland groeien. Met de boot vanaf Toulon bent u er zo.

Brignoles

Deze oude stad ligt in het Franse departement Var. Doordat de stad al heel lang bestaat kunnen cultuurliefhebbers hier hun hart ophalen. Duik in de geschiedenis van de stad, bewonder de oude architectuur en drink vervolgens een Franse wijn op een intiem plein middenin de stad. Op dit soort pleinen in Brignoles kunt u het hele jaar door genieten van de zon. Ook deze stad ligt dichtbij andere steden als Marseille en Saint-Tropez. U kunt dus naar hartenlust andere steden verkennen tijdens uw verblijf in Brignoles.

Deze drie steden zijn enkele suggesties waar u de winter kunt doorbrengen in het mooie Zuid-Frankrijk, maar het land kent uiteraard meer prachtige plekken waar u naartoe kunt. Een vakantie in het zuiden is een heerlijke manier om de winter door te brengen en biedt u de kans om veel van de steden te zien. Zo keert u met een hoofd vol zon en belevenissen terug naar Nederland. Vraag ook naar de speciale tarieven voor overwinteraars, vaak zijn er interessante aanbiedingen.

Wat u dan doet? Dromen over de zomervakantie, natuurlijk.

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 985 reviews.

9,3