Vakantie in Les Issambres, Saint Aygulf

Les Issambres is de ideale badplaats voor een zorgeloze familievakantie

Les Issambres en Saint Aygulf zijn twee gezellige badplaatsen, gelegen tussen Frejus en Ste Maxime met mooie zandstranden, ideaal voor families. Saint Aygulf ligt op ca 5 km van Frejus en eveneens 5 km van Les Issambres. Beide plaatsen hebben een paar leuke restaurants, terassen, prima strandtenten en stranden met verhuur van ligbedden en zogenaamde vrije stranden. De badplaats Saint Aygulf heeft een gezellig dorpsplein. Bij het van der Valk hotel zijn een paar leuke strandtenten te vinden, evenals bij La Gaillarde, richting Les Issambres. Beach Club “Blue et Blanc” is een favoriete strandtent. Dinsdag en vrijdag is er markt. Op een paar km richting Frejus is een waterpretpark. Saint Aygulf heeft vele winkels en kleinere supermarkt. Net voor Frejus is een grote supermarkt Geant. 

 

Plage de la Garonette en het strand van St.Aygulf

Les Issambres ligt in het verlengde van St. Aygulf. Het rustige dorpje strekt zich uit langs 8 km rots- en fijne zandstranden. De plaats bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige villawijken. Het eigenlijke centrum is niet echt groot en centreert zich rond een gezellig dorpsplein waar iedere maandag een markt is. In het hoogseizoen is er op de Boulevard iedere avond een toeristische markt waar veel plaatselijke producten worden verkocht. Ook is er een wekelijkse brocante markt op de Boulevard. Er zijn veel leuke beachclubs en goede restaurants in Les Issambres. Voor de oudere jeugd is er een discotheek op het strand richting St. Aygulf: Le Caveau. Het behoort tot de gemeente Roquebrune-sur-Argens, dat iets verder het binnenland in ligt. In de omgeving van Les Issambres vindt u het Natuurgebied “les Petites Maures” Een prachtig en wijds beschermd wandel gebied met een groot aanbod van Flora en fauna. U vindt er al wandelend prachtige vergezichten over de heuvels en over de Middellandse zee. 

 

Ontdek het natuurgebied "les Petites Maures"

Beide plaatsen hebben een haven, waar u u bijna elk uur de boot (navette genaamd) nemen naar onder andere St. Tropez wat zeker plezierig is wanneer de wegen druk zijn. Vooral in het hoogseizoen scheelt dit reistijd en is een leuke ervaring. Kijk op www.bateauxverts.com voor verdere informatie.