Bormes-les-mimosas: bloeiende mimosa en prachtige wandeltochten

Tussen het bruisende Marseille en de imposante jachten nabij Saint-Tropez en Sainte-Maxime in Zuid-Frankrijk , ligt het prachtige, hooggelegen dorp Bormes-les-mimosas. Wat onbekender dan zijn buursteden, maar zeker niet minder geliefd. Het plaatsje ligt in de baai van Hyères, vlakbij een vliegveld en het pretpark Magic World – een leuk uitje voor de kleinste vakantiegangers. Verblijf in een luxe vakantievilla in Bormes-les-mimosas en ontdek wat uw vakantie in deze plaats zo speciaal maakt.

 

Ontspan op ongerepte zandstranden

In Bormes-les-mimosas komt u heerlijk tot rust. Zo vindt u er het grootste natuurlijke zandstrand met fijn zand waar u van de Franse zon kunt genieten. De kleinsten vermaken zich met een emmertje en een schepje terwijl u op het warme zand een goed boek leest. Deze plek is een van de meest zonrijke plaatsen in Frankrijk, dus is het de ideale bestemming voor een zonvakantie. Wij tippen de stranden l’Estagnol, Pellegrin, en het Fort de Bregancon, waar u het buitenverblijf van de president van Frankrijk kunt vinden. De actievelingen kunnen aan de kust de adrenaline opzoeken bij het duiken, parasailen, zeilen of waterskiën.

Maak onvergetelijke wandeltochten

Een andere optie is het verkennen van de eilanden die vlakbij liggen. De eilanden Ile du Levant, Ile de Porquerolles en Ile de Port Cros staan samen bekend als eilandengroep Iles d’Hyères. Het grootste eiland, Porquerolles, is vooral de moeite waard voor natuurliefhebbers, want u kunt er goed wandelen. Ook zijn er bijzondere planten te zien die alleen op dat eiland groeien. Tip: ook in de wintermaanden zijn deze eilanden een bezoekje waard, want dankzij het milde klimaat blijft het er aangenaam warm voor de tijd van het jaar.

Nog niet uitgewandeld? Volg dan het prachtige wandelpad langs de kust van Zuid-Frankrijk vanuit Bormes-les-mimosas. Het wandelpad is 1,5 kilometer lang en loopt tot Le Lavandou. In de buurt zijn ook andere prachtige wandelpaden te vinden. In uw vakantievilla vindt u hierover uitgebreide documentatie zodat u tijdens uw verblijf de schitterende omgeving en bossen van Bormes-les-mimosas te voet kunt verkennen. De plaats staat tenslotte niet voor niets bekend als het bloemendorp van Zuid-Frankrijk.

Prachtige bloei van de mimosa

Na uw wandeltocht of ontspannen middag op het strand, kunt u een bezoek brengen aan één van de wijngaarden of de speciale wijnroute volgen. Ook worden er het hele jaar door tal van evenementen georganiseerd in het dorp. Het bekendste evenement is de stoet waarmee inwoners de bloei van de mimosa vieren. Dit vindt plaats in februari, wanneer de bloeiperiode van de mimosa is aangebroken. De lokale weekmarkten waar u de geuren en smaken van deze regio kunt ruiken en proeven, zijn vaste prik. Om er te komen loopt u door de smalle straatjes vol bloemen en pittoreske pleinen.

Wilt u alle bijzondere plekjes van Bormes-les-mimosas ontdekken? Dan is een rondleiding met een lokale gids aan te raden. Van april tot september worden in het dorp rondleidingen georganiseerd zodat u meer te weten komt over de historie en de architectuur in het dorp. Liever meer leren over de natuur en prachtige bloemen? Dan is de botanische tour een aanrader. Deze tours vinden plaats van januari tot mei en van juni tot september.

Zoals u ziet is er in Bormes-les-mimosas genoeg te zien en te beleven. Of u nu tijdens de bloeiperiode van de prachtige mimosa een bezoek brengt aan het dorp of in de zomermaanden tot rust komt op de zandstranden; uw vakantie in dit pareltje van Zuid-Frankrijk zult u niet snel vergeten.